Inovativno kuhanje nove dobe

Serija Tulikivi Cooking je nova in inovativna serija izdelkov za kuhanje. Kuharski izdelki v celoti izkoriščajo odlične lastnosti steatita, tako glede zmogljivosti shranjevanja toplote kot hladne prevodnosti. Izdelke lahko uporabljamo za ogrevanje in hlajenje hrane.

Steatit je čist in varen naravni material, ki ga pridobivajo iz Severne Karelije. Ne vsebuje nobenih škodljivih snovi in ne pušča sledi na hrani, niti okusa. Zaradi majhne poroznosti je steatit preprosto prati ročno ali v pomivalnem stroju, brez ostankov detergenta, umazanije ali bakterij.

Kuhinjske pripomočke in litoželezni pekač lahko uporabljate v kaminu, peči, električni in plinski pečici ter na žaru na plin in oglje. Ne smete jih ogrevati na štedilniku ali mikrovalovni pečici, saj lahko točkovna toplota povzroči, da kamnita posoda poči. Ko uporabljate pripomočke iz steatita na ognju ali oglju, mora biti vedno vmes litoželezni pekač. Set dopolnjuje stojalo za peko, ki se prilega kaminu in ga lahko uporabljate za peko na žaru skozi vse leto.

Odlična sposobnost shranjevanja toplote steatita je odlična alternativa za kuhanje, njegova preostala toplota še vedno greje hrano tudi po odstranitvi posode iz pečice. Na primer, če peko nekaj minut grejemo na 300 stopinj Celzija, je temperatura po 15 minutah več kot 200 stopinj Celzija, po pol ure pa še vedno več kot 150 stopinj Celzija. To je dovolj za pripravo, na primer ribjega fileja, mesa in zelenjave, položene na kamen za peko.

Izdelke lahko uporabimo tudi kot hladne kamne, saj po hlajenju v zamrzovalniku ohranjajo hrano hladno. Takšna posoda ohranja jedi dlje časa sveže.