Politika zasebnosti in piškotki

1. Katere podatke zbiramo?

Vaše osebne podatke zbiramo, ko izpolnite obrazec na naši spletni strani, nas kontaktirate preko e-pošte, telefona ali nas obiščete. Podatke, ki ste jih posredovali prek te spletne strani, uporabljamo izključno za namen obdelave vaše zahteve iz obrazca, v roku, ki je potreben za izvedbo storitve, in jih hranimo največ 3 leta.

Nekatere podatke ob vašem obisku spletne strani zbiramo samodejno, kar vključuje uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij za identifikacijo vašega brskalnika ali naprave.

2. Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vašo napravo. Piškotki na spletni strani tulikivi.si omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani in zbirajo agregirane informacije o obisku spletne strani. Piškotki sami po sebi ne omogočajo identifikacije obiskovalca spletne strani. V nadaljevanju si lahko preberete več o uporabi piškotkov na naši strani.

3. Vrste piškotkov

3.1 Nujni piškotki

Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po spletišču in dostop do posebnih delov spletišča. Spletna stran brez teh piškotkov uporabniku ne zagotavlja polnega delovanja. Sem uvrščamo tudi piškotke, namenjene prilagoditvi obnašanja ali izgleda spletnega mesta ob naslednjih obiskih, na primer za prikaz v izbranem jeziku.

3.2 Analitični piškotki

Piškotki za statistiko anonimno zbirajo in javljajo informacije lastnikom spletnih mest. S tem jim pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, in na podlagi teh informacij izboljšati uporabniško izkušnjo.

4. Soglasje

Ko prvič obiščete našo spletno stran, se vam prikaže pojavno okno s pojasnilom o piškotkih. S klikom na “Potrjujem” se strinjate z uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, opisanih na tem mestu.

5. Vaše pravice v zvezi z varstvom osebnih podatkov

V zvezi z varovanjem vaših osebnih podatkov imate naslednje pravice:

  • Pravica do dostopa in obveščenosti: imate pravico vedeti, katere osebne podatke zbiramo, iz katerih virov in za katere namene. V skladu s tem vam omogočamo, da nas kadar koli kontaktirate in zahtevate, da vam te podatke posredujemo.
  • Pravica do popravka: imate pravico zahtevati popravek kakršnihkoli napak pri vaših osebnih podatkih ali njihov izbris, razen v kolikor moramo podatke hraniti v skladu z zakonodajo.
  • Pravica, da kadarkoli umaknete vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov za namene, za katere ste jo podali.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: imate pravico zahtevati, da se vam vaši osebni podatki posredujejo v strukturirani in pogosto uporabljani obliki.
  • Pravica do ugovora: ZVOP zagotavlja, da lahko ugovarjate kakršni koli obdelavi vaših podatkov. Vsak ugovor bo obravnavan kot umik vaše privolitve, razen v primeru utemeljenih razlogov za obdelavo.
  • Kontaktni podatki za uveljavljanje teh pravic se nahajajo na dnu tega dokumenta. Lahko se obrnete tudi na informacijskega pooblaščenca RS, vendar vas prosimo, da se pred vsako prijavo obrnite na nas, da poskusimo skupaj rešiti vašo težavo.

6. Omogočanje/onemogočanje in brisanje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev le določenih ali vseh piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete. Več informacij o tem lahko poiščete v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Prosimo, upoštevajte, da naša spletna stran morda ne bo delovala pravilno, v kolikor onemogočite vse piškotke. Če pobrišete piškotke v brskalniku, se bodo ponovno namestili z vašo privolitvijo ob ponovnem obisku strani.

7. Kontakt

Vsa vprašanja in/ali komentarje o naši politiki zasebnosti nam prosimo posredujte na: info@tulikivi.si